Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Saya suka kartun and malar segar (tv1)

Assalamualaikum

TOPIK : Saya suka kartun malar segar (tv1)
DATE : 28 / 06 / 2011
NOTA KAKI : Suka BW?..Jom tengok 6 blog WAJIB terjah!!
ENTRY : ...... Sila klik "READ MORE" yer yunk!! :)


Pagi-pagi perot masuk angin,muntah-muntah ajer...why??coz titow tak pakai stoking...aiyooo...yuyue sekarang da malas nak pakai stoking agy da..kalau leyh terus nak wat terjunan lipat2 atas katil and terus lentok...malas!!malas!!malas!!...malas nak ajar manja2 agy daaa...orang lain titow tak pakai stoking ilek jer..tak ader paper pown..saje jer perot nieyh nak manje2,nak masuk angin lar,nak kuar angin lar...upppsssss...agak keterlaluan di situ..ehehehe..

Sarapn pagi nieyh yuyue mam nasi goreng + telur dadar + and air kosong..nyam2...mam sambil tengok MHI..naaahhh..macam orang tua dah yuyue..nak tengok kartun,tapi malas,salunya yuyue bertapa depan tv tengok karton bula-bulat mata sampai juling..ngahahaha..semua jenis kartun pown yuyue tengok..coz watak-watak kartun tuh comel-comel jer kan..kadang-kadang yuyue leyh gelak golek-golek tengok watak-watak dyeorang..adoiii..cmner lar yuyue nak "lepaskan" rasa minat kat kartun nieyh??..coz kartun boleh wat yuyue happy bila yuyue ada masalah,time gaduh-gaduh ngn BF ker...wehehe..kartun leyh wat yuyue hilang stress..

kalau korang tersilap wat yuyue marah,korang tayang jer cite kartun,gerenti lepastuh korang akan tengok yuyue duk asyik layan cite kartun..bukan sume tahu tabiat yuyue nieyh tau!!!..member time blajar dulu pown tak tahu tabiat yuyue nieyh..kelakar kot..malu nak gtau..ngahahaha..orang cakap yuyue nieyh jenis yang HAPPY..yup!!coz yuyue terikot-ikot watak kartun yang yuyue tengok..kadang-kadang kita tengok sesebuah drama,atau cerita kartun,jangan tengok jer,tapi ambil dye punya pengajaran.watak-watak yang dilakonkan ( watak baik / funny..jahat jangan tiru jerp!!)...kalau cerita kartun tuh salunya watak dye KELAKAR,and kalau korang perasan,kebanyakkan semua watak kartun adalah HAPPY..watak yang gila-gila,tak kisah lar watak kartun tuh BAIK,atau JAHAT..kan2??? lawak atau tak cerita tuh,mesti ada msg yang nak disampaikan,walaupown kadang-kadang cerita tuh simple,yang penting msg yang nak disampaikan...


Okeyh..niey pasal MALAR SEGAR at TV1 semalam..first time yuyue tengok,tetamu semalam ialah ALI (xpdc) Amir (ukays) elly (axl's)...entah betul ke tak nieyh?..ehehe..yuyue bukan tahu sgt pown band dyeorang..kalau amir ukays yuyue tahu lar..ehehe..minat kot ngn lagu2 amir!!!..nak cite pasal rancangan tuh semalam..apa komen yuyue tentang rancangan tuh semalam?

1-Bosan

*Semalam yuyue agak bosan tengok rancangan tuh..nampak suram jer...tol tak??..nampak tak best!!!..

2-Haru-biru,Tunggang-langgang

*Bagi yuyue,semalam yuyue tengok,sangat-sangat tak puas hati..dengan bising yang entah paper,dengan kecoh yang tak kena pada tempat..yuyue rase SERABUT sangat tengok rancangan tuh..meriah tapi dalam masa yang sama BOSAN pown ada..

3.Kurang ajar!!

*Yang nieyh memang yuyue tak suka sangat2!!..ada part dimana efa (host) panggil seorang penonton untuk nyanyikan sebuah lagu yang dye suke,iaitu lagu ELLA..ratu rock kite tuh...bila time penonton nyanyi2 tuh ada lar sampai satu lirik "jagalah diri-jagalah diri selalu"..kan2??..ada lar artis jemputan yang yuyue tak tahu sape yang menyampuk dye ckp "jagalah body..jagalah body"...mentang-mentang lar penonton yang nyanyikan lagu ELLA tuh agak berisi,dye leyh cakap cmtuh!!..kurang ajr tol!!!!...dyeorang siap gelak-gelak lagi..kurang ajar tol!!..efa dengan rase tak puas hati terus cakap " eh2..t aku cubit mulot kau kang " ...bagus efa!!..sekurang-kurangnya penonton tuh ader lar terasa hati sangat kan...sape lar yang nyampok tuh!!...memang geram!!..KURANG AJAR!!!..kau rase kau da kurus,leyh ckp cmtuh kat orang..cmnieyh ker nak support orang kite??yuyue tak hingin support orang cmnieyh...sorry lar..

oke2..malas marah2 lagi..jom terjah blog dyeorang..meh2 :)

http://suhasimplelife.blogspot.com/
http://laman-ayahsu.blogspot.com/
http://nazihanali.blogspot.com/
http://mengoms.blogspot.com/
http://nashfahrenheit.blogspot.com/
http://daiaziz.blogspot.com/

4 comments:

NasZ said...

la..nape dia cakap macam tu? cuba dia yang kena? apa dia rasa? isk..tak patut..tak patut..

MOHD NASER.com

**NH-Nurul Hidayah** said...

tahu xper..memang tak puas hati tol..xsuke lar..macam artis tuh xder rase bersalah..bukan nak ckp sorry pown..hurmm

Nash said...

teruk btl artis tu? sape ek yuyue? xptt btl artis yg spttnye jdi icon, tp wat prngai camtu.

ske kartu eh yuyue? jom la kte tgk power rangers ke,atromen ke, heh3. btw, thanks lg, lg, lg, dan lg. hehehe ;-)

**NH-Nurul Hidayah** said...

a'ah..suke tgok kartun yg comel2..ehehe

suke ea ckp tengs..alaa.yuyue ikhlas 2 :)