Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Cinta dan Seks

Assalamualikum

Hari nieyh yuyue nak sembang-sembang pasal CINTA dan SEKS..yup..salunye kite akan ckp "kedua-duanya saling memerlukan"...yer ker??..kalau xder seks,kite xdapat bercinta?..kalau xbercinta kite xkan "dapat" seks?...wahhh..kalau itu yang korang fikir,SEBENARNYA korang hanya memikirkan atau memerlukan SEKS sahaja,bukan CINTA semata2..betol??cuba la korang fikir balik...bercinta tanpa SEKS org ckp "xbest la bro"...nahhh...tapi korang xfikir apa KESAN dari korang buat benda BEST tuh..yg korang tahu nak enjoi jer..pastuh bila da PUAS,korang akan tinggalkan.."hye-hye..bye-bye"...memang sesuai sgt lar kan???...itu be'erti SEKS tanpa CINTA...kekal ker???xkemana pown kan?

Okeyh..kalau CINTA + SEKS pulak..konon2

si perempuan.. "ayang syg abg sgt2..sggup wat per jer untuk abg"..

yg lelaki pulak.. "sanggup wat per jer?kalau wat TUUTTTT??..nak?....

si perempuan pulak " kan ayang da ckp sanggup wat ape jer untuk abg,xper,nanti kite akan kawen jugak" (waahhhh!!..mcm tau2 jer dyeorang memang akan kawen,sedangkan kite xtau sape jodoh kite kan2??)..

si lelaki pulak.. "ye,abg akan pastikan kite kawen"(dalam hati.."cehh..mcm aku nak ko sgt,aku nk body ko jer pown)

si perempuan.."oke!!"..(sebut jer gerenti kawen terus nak..nie lar masalah sekarang)

bile da syok buat benda SEDAP tuh,tup2 si perempuan tuh mengandung n gtau si lelaki tuh

si perempuan.."abg,ayang da mengandung..mcm mana nieyh,abg da jnji nk bertanggungjawab ka?..ckp nak kawen"

si lelaki..."hah!!..mengandung?..kawen?entah2 tuh bukan anak aku"

si perempuan.."nie anak kite lar!!!..kau mesti bertanggungjawab!!"(bile da cmnieyh xder da sayang2,abg2..KAU ngn AKU terruuusss!!..hahaha

si lelaki.."aku pernah janjikan ape2 oke" (lelaki yg memang buaya tembaga,hidung belang,and segala bagai lar lau gelaran jahat2 tuh,sume bg dye)

ini ker dinamakan CINTA + SEKS?..kalau nak difikir2kan..SEKS itu satu hal yg menyusahkan kalau buat sebelum kawen..mcm2 leyh jadi lorh,BUNUH DIRI??..jgn nak ckp lar kan..BUANG ANAK??..yg nieyh memang fames sgt2..leyh dikatekan tiap2 hari ade berita buang anak...ko buat benda terkutuk tuh,p anak ko yg xbersalah tuh jd mangsa...ko kesian ke?anak darah daging ko kne makan ngn anjing,hilang kaki,hilang tangan,perut berulat,mate terkeluar..ko rase pape ker???ko der rase menyesal langsung???wah!!!..memang HATI KO KEBAL weyh!!..or ko nieyh SYAITAN BERTOPENGKAN MANUSIA????..yup!!..myb tuh yg sepadan ngn ko kot

bg yuyue SEKS bukan segala2nya..
(alaaa..ko pernah cube kot..sebab tuh ko rase penting)

eloooo..xperlu lar nak cube2..nanti da kawen xder per agy ko nk bg kat suami ko.perempuan cuma da SATU tuh aje yg leyh membahagiakan suami...DARA!!!.jgn nak bangga dengan perbuatan terkutuk ko okeyh...

Yuyue lebeyh kepada CINTA,cinta yg iklas ituh lebeyh bertahan lau nak dibandingkan dengan SEKS..CINTA itu hadir dari HATI..SEKS itu hadir kerana NAFSU..kalau misalnya ko da leyh nak bg sume tuh kat suami..leyh nak wat seks ngn suami ko coz der masalah,walaupown anak da 3,agak2 suami ko akan setia pd yg satu???...kalau KAWEN KERANA SEKS,memang dye akan tinggalkan ko,tapi jika CINTA DYE KERANA IKHLAS DARI HATI..insyaALLAH ianya kan kekal and akan selalu ngn kite walau ape pown yg berlaku :)

--DONE--

2 comments:

syieda said...

seks xmnjamin org tu akan still ngn kite..tp cinta tu buat org tuu still dgn kite. ^_^

GeminiGurlz said...

dont do seks b4 get married! simpan baik2 harta sebagai pompuan.. =)