Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

perangai macam lalang,langsung xboleyh pakai

Assalamualaikum

Terasa nak share pulak kesah dulu2 ngnkorang..hik2..nie cite sal SEPUPU yuyue yg perangainya agak mcm LALANG...y?coz hati dye xSETIA pada seorang....yuyue nieyh xrapat pown ngn dye..sepanjang yuyue hidup,2 kali jer yuyue jupe..coz dye nieyh org negeri sembilan,sumpah yuyue dari kecik xpernah jumpa EMAK SAUDARA yuyue (mak ngah)..bila yuyue da berumur 21 tahun,baru lar yuyue dapat jumpa dye..2 pown dalam 2 hari jer kot,so xrapat langsung la kan...

Dulu dyeorang pernah balik kampung,kebetulan yuyue xdapat balik coz exam..and yuyue dapat tahu yang yuyue ada sepupu laen dari negeri sembilan,mula-mula yuyue cm nak sgt2 jumpa,yer la coz xpernah jumpa,jangankan sepupu yuyue,mak saudara yuyue pown yuyue xpernah kenal,lau pernah tgok pown melalui gambar,gambar pown xcukup untuk yuyue kenal,dah la ngn pic tuh bluuurrr jer...

al-kisahnya bermula sepupu yuyue kol yuyue (kak sa) ckp sepupu lelaki (yg yuyue xpernah kenal) tuh ckp mintak kapel ngn dye..dyeorg jupe time yuyue xdapat balik coz exam ari tuh..so yuyue rasa memang susah cikit coz sesama sepupu je kot..org ckp lau kapel sepupu2 nieyh xelok..so yuyue suh lar kak sa tye umi sendiri mcmmana,coz umi yuyue lebih tahu...and dyeorang nieyh bila da dikira2 mcm jadi lar kan..tapi banyak masalah,gaduh,gaduh and gaduh jer..yuyue lar jadi orang tengah..best2!!!!..hahaha..yuyue memang suke jd org tengah nieyh...bila dyeorg gaduh2 yuyue lar yg yang cuba baik2kan dyeorang...bila kiteorang (3 org) nieyh da rapat sgt,sepupu yuyue (sepupu lelaki yg xpernah jumpa) nak lar kenal yuyue,coz sepanjang kiteorang duk berhubung kat tepown,yuyue banyak tolong masalah dyeorang...

so lepas dalam 2 bulan kot,kiteorang jumpa untuk pertama kalinya...seyes yuyue xpernah kenal..terkebil2 cari..da ternampak da yg sorang tuh duk senyum2...time tuh time hujan pulak tuh..yuyue pakai jeans,sweater jerp,..memang simple giler r kot..xsempat nak salin2 nieyh,alarrr..jupe ngn sepupu jer kot..so yuyue tye lar mak saudara yuyue "mak ngah,yg ner stu IS?.."..mak ngah tunjuk kat yg duk sebelah pintu..mak ai..yg tuh duh sengeh2 dari tadi..yuyue pown senyum ajer lar,segan nak tegus,padahal lau kat tepown bukan maen agy duk sembang2..hahaha..p segan lar kan coz baru pertama kali jumpa..yuyue blah cmtuh jer bila da kenal...pastuh sampai lar msg "is tau lar ieyda cntik,balik mcm tuh jer xtegur2 pown"..errrr..ea??..cntik ker??cm selekeh jer ari tuh..hahaha..yuyue balas ringkas jer "SEGAN"

yuyue nieyh jenis yg riuh,so yuyue tegur lar kan..yuyu sembang mcm biase,lame gak r kot kiteorang sembang2..lepas da lewat mlm sgt,yuyue pown balik lar..nak tahu per dye ckp? "is rase,is da jatuh hati kat yuyue,selesa ngn yuyue".....aiyaaaakkkk...nape leyh jd cmtuh??..bukan ker AWAK KAPEL NGN SEPUPU SAYA YG AGY SATU TUH??"..mane boleyh!!!..gila!!!!...memang mcm LALANG betol lar!!!..xreti nak setia ke ha!!!...start dari mlm tuh,yuyue benci gile kot kat dye..leyh pulak dye nak maen2kan sepupu aku (kak sa) !!..memang cari nahas tol lar..aku xsuke lar weyh nak bercinta ngn sepupu sendiri!!!..ko giler!!!...dah la mula2 kapel ngn kak sa,sepupu kesayangakn aku..sekarang nak kapel ngn aku pulak..BODOH!!!..da lar xpernah jumpa,first time jumpe da wat hal..adoiii..

Uwaaa..memang gile2 kot yuyue xbertegur sape ngn dye..g pown sekrang dye ngn sepupu yuyue kak sa da xder ape2 agy..and kak sa pown da kawen daaaa...dengan pilihan dye sendiri..lebeyh bagus dari is tuh!!!.perangai mcm LALANG,langsung xleyh pakai...

--DONE--

4 comments:

Nan said...

Damn that guy!

Sembang2 wif Yuyue said...

sabar syg <3

::blog anak jawer:: said...

best la bace citer yuyu ni....perasan yg amat mamat tu...buat malu je...ceh...

Jom singgah= kpop celup versi malaysia

Sembang2 wif Yuyue said...

ehehe..tengs...taahhhuuu xper..kpop??nk terjah jap :0