Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Tutorial ubah skin FACEBOOKIS




Photobucket

ini FACEBOOKIS yuyue yang telah diubah suai :)

sudah daftar?..sila add yuyue untuk lihat lebih jelas..klik

 http://www.facebookis.com/index.php?do=/yuyue/






oke..jack suruh yuyue buat tutorial untuk ajar cmner nak dapatkan skin macam fbkis yuyue..senang jer..ikut step dibawah : 

1-klik design profile.
2-pergi kat *CSS..paste url layout..

nak senang,g kat--> http://www.blogskins.com/ pastuh pilih skin apa yang korang nak,klik BLOGGER MAIN..download html tuh.. copy semua html yg download tadi,

3-pastuh pergi kat design profile tadi,pergi kat *css,paste url tadi..and preview..kalau oke,save..kalau tak berkenan,boleh tukar lain,dan preview lagi.. 

p/s : pilih skin yang sesuai,coz ade yang okedan yang tak oke...jenis skin akan mempengaruhi apa yang akan diview..contohnya blog yuyue macam ada bunga-bunga di tepi setiap link kan?..ikon/pic bunga tuh akan keluar mengikut jenis skin tuh..kalau html skin tuh xder bunga,so xder la..oke?...try2 


3 comments:

Miss Nadya said...

add yuyue..:)

backlink dari blog nad..:)

http://www.nornadiah.com/2012/01/facebook-vs-facebookis.html

**NH-Nurul Hidayah** said...

ehehe..tengs dear :)

Eyfa Nadya said...

HYE,EYFA DH ADD YUYUE,TAPIE EYFA NK TANYER DESIGN PROFILE TU KAT MANE EYF X TAHU JUST BARU WAT,