Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Followers

Delete blog yang tidak dikehendaki di manage blogs

Ada yang bertanya,dan ada yang musykil..seperti kawan blogger kite kat bawah nieyh :



Blogger 9n0L4 said...




nak tanye. hee. akak ade satu je blog. tapi bile bkk google friend connect tu kan, ade 3. tajuk same aje. cmne nak remove?
farizafairuz.blogspot.com
December 8, 2011 2:12 AM
Delete


Blogger ANISA said...




sama la kita...musykil2
December 8, 2011 2:50 AM


ada 3?..mungkin awak ada jadi admin kat blog2 tuh kot...cuba g kat dashboard..kat Manage Blogs..ada berapa blog?..kalau nak delete,juz klik kat SETTING pada blog yg kita nak delete tuh,pastuh pergi kat "Permissions"..kat citu akan keluar "Blog Authors" kan?..ada kat bawah tuh.. kat  "Authors" mcm kat bawah nieyh :


ini adalah contoh blog yuyue,dimana yuyue jadikan yuyue admin kepada blog yang satu lagi..sebab tuh kat Manage Blogs  yuyue ada beberapa blog lain..coz yuyue buat banyak blog..yuyue linkkan terus ke blog yuyue,guna email dan pass yang sama,lau yuyue nak update kat blog lain,juz bukak blog yuyue jer,terus leyh update atau ubah pape kat blog lain yang yuyue jadi admin tadi..naaahh..faham x?..grr..so kalau dah tak nak..nak DELETE,buat step mcm yuyue cakap kat atas tuh..oke..dah jumpa mcm gambar kat atas tuh,klik "REMOVE"...--SELESAI--- :)

lau tak faham..tanya oke... :) 


 klik2 -->

1 comment:

9n0L4 said...

takkk. hee. blog authors mmg ade satu aje. da one & only. cume dkt akak pny google fren connect punye sidebar tu ade 3 blog yg same. just nk delete 2 tu. mgkin tersalah add site 3 kali blog adress yg same. so, how? :)