Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Followers

Maaakkk!!! aku nak kahwin



Aku : umiiiii...along ade bende nak ckp nieyh (sambilsenyumkambing)
Umi : patut ler dari tadi tersengeh2..ape?
Aku : ehehehe..urrrmm..along ade kenal sorang lelaki nieyh tau..dah lama kenal..da kapel,and dia seriusssss..nak ajak mak and ayah dye datang bulan 8 tahun depan tengok2 along..grrr
Umi : orang mane?
Aku : sibu :D
Umi : jauhnya along....dye keje kat mana?
Aku : kat sibu lar...
Umi : jauh tuh..urm..ape2 pown try tye ABI..abi kan ketua keluarga
Aku : err..oke (takottt sioootttt)

--> sampai sekarang aku tak habaq kat ayah aku..pandai2 ler mak aku gtau dye tih..dup..dap..ahhaha..

Assalamualaikum

Sebagai seorang perempuan,anak kepada mak and ayah aku,topik KAHWIN adalah salah satu topik yang agak sensiti tauuuuu!!!..hahaha..first time aku sembang dengan mak aku mengenai KAHWIN(bunyi mcm ulat bulu naik daun!!)..boleh?..yup..umur aku pown sudah 23 tahun,tahun depan awal-awal bulan 3 umur aku dah 24 tahun..so korang rasa aku layak ke tidak berbincang mengenai KAHWIN?..grrr..bunyi macam 

"amboii kau..gatai nokkk"

gatal atau TAK,lama kelamaan aku tetap kena bagitau jugak kan?..so dalam masa aku nk berdialog mcm kat atas tuh..menggigil aku kau tau!!!..sampai suara aku tak terkeluar..seyes!!..memang tak terkeluar..berpeluh satu baldi...errrr....nak tak nak,aku telah di DESAK oleyh mybeloved ADENAN untuk beranikan diri bagtau tentang KAHWIN tuh kat family aku...nak jer aku pancung kepala mybeloved tuh!!!!..hahahahahahah..tapi SEYES AKU SAYANG DYE MAAAKKKK!!!..

hati aku still berdebar2..aku lom tahu apa keputusan ayah aku...harap-harap semua baik ler yer...aku nak kahwin!!!..nak kahwin!!!nak kahwin!!!...

kahwin dengan siapa??

dengan si DIA maaakkkk --->

my muchukmasyam :D

1 comment:

Nan said...

Yeay3.. nak kahwin!!