Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

kau datang,tapi tak follow!!..huh!!




 

Haiii korang..per kabo??...cihat ke idok??..yuyue ari nieyh macam tak berapa sihat..der selesema cikit..so agak blurr ketika menaip..ehehehe...oke2...berbalik pada title tadi,sememangnya bilangan pengunjung ke blog kita memberi serba sedikit semangat untuk kita berblog bukan?..bila tengok ramai yang datang singgah,and sudi jenguk blog kita...rasa happy sangat,and semangat ingin terus berblog tuh terus membuak-buak...tapi akan kekal ker jumlah pengunjung tuh??..
last week : views (1143) uniques (541)


last week : views (516) uniques (348)

menurun kan???? +_+'
ada yang cakap
"jumlah pengunjung tuh tak penting pown kalau tak komen entry and tak follow kita"
owh..jadi bilangan follower tuh lebih penting?..yuyue tak rasa macam tuh..kalau follower ajer yang ramai,tapi lepas tuh terus BLAH entah kemana,tak guna kan?..juz follow and hilang macamtuh jer..bagi yuyue bilangan follower tuh tak bermaksud blog kita sudah "diterima"...and satu lagi pasal "TAK KOMEN ENTRY"...sekarang kebanyakkan blogger lebih gemar "senyap,nyorok2" berbanding komen entry..kalau tak,takkan lar bilangan pengunjungnya RAMAI,tapi follower tetap jugak banyak tuh,komen pown takder..so tuh maknanya mereka singgah and baca entry kita,juz tak tinggalkan komen atau jejak..sekurang-kurangnya mereka singgah bukan?..jangan jadi TAMAK..
nak berjaya bukan dengan sekelip mata..perlukan masa,tenaga,perlukan pengorbanan sedikit..tiada kejayaan datang bergolek...perlukan usaha..rezeli tak datang bergolek kan?..so jangan malas kalau nak berjaya..jangan nak harapkan belas kasihan orang..buat sendiri,baru tahu susah nak capai sesuatu kejayaan..selalunya orang yang gagal adalah orang yang tak pernah rasa susah,bila da gagal sekali,jadi malas nak mencuba lagi,jadi fedup..kalau sudah terbiasa rasa susah,kita akan cuba bangkit and mencuba sehingga berjaya..jangan cepat putus asa..bukan senang nak jadi senang,dan bukan susah nak jadi susah:)
nak yang lagi CUN?..klik SINI  <---

 
 
Photobucket

4 comments:

شافروني صفر said...

saya ada blog yang saya follow dan x follow. Blog yang saya suka kalau saya tak follow saya letak link kat bloglist ...(kekadang tangan ni malas nak klik button follow tu bila line cam siput)..ada gak yang aku tak follow dan dia x follow aku tpi tetap komen mengomen ... Tapi saya biasa blogwalking melalui satu blog yg ramai follower dan banyak bloglist kat situ ...

yayath said...

betul3:)hehe

**NH-Nurul Hidayah** said...

شافروني صفر

betol2..kebanyakkan blog yang mempunyai follower yg ramai,akan letak ramai blogger lam bloglist dyeorg..so senang nk BW :)

**NH-Nurul Hidayah** said...

yayath :

ehehhe....:)