Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Url kena block..still boleh tukar url?

بِسْـــم اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Ramai jugak yang tanya soalan tuh...kalau korang perasan,dulu yuyue guna domain CO.CC kan?..so domain tuh tak ada kena mengena dengan BLOGSPOT..yang kena block tuh ialah domain CO.CC..so kalau nak swith to blogspot. masih BOLEH..

macam mana tau url kena BLOCK?

1-Yuyue nak view  blog yuyue langsung tak dapat,tapi blog member dengan senang macam kacang celah gigi jer leyh view

2-Yuyue bukak laman web CO.CC and tengok status domain ialah BLOCKED <-- huh!!

lepas jer tahu url dah kena block..yuyue dengan sepantas kilat mengalahkan clark kent terus tukar domain BLOGSPOT.COM..

macam mana tukar?

DASHBORD --> SETTING --> PUBLISHING --> SWITCH TO BLOGSPOT DOMAIN (kalau korang pernah tukar domain dari blogspot ke domain lain -co.cc,ck.cc,dan lain2)...and korang pown tulis lar nama domain yang korang nak (.blogspot.com)..pastuh --> isi Word Verification and SAVE!!

Bilangan follower tetap SAMA,yang tak best tuh,member/follower/pembaca setia da tak dapat detect blog yuyue..

Bila yuyue da tukar url baru tadi tuh..gerenti member2 yuyue dah tak dapat detect entry terbaru yuyue..bila klik pada link url lama tuh pown sah-sah dah TAK BOLEH view...so nak tak nak,yuyue kena jugak BW and bagitau sorang-sorang url baru yuyue nieyh..kalau tak sampai sudah korang tak jumpa blog yuyue..kalau dulu meriah jer blog yuyue..sekarang SUNYI SEPI..yuyue membebel sorang2 jer..ishk :(..cedeyh guling-guling jap <--- JANGANCAYAYUYUETIPUJER :p

8 comments:

Nan said...

Sedih abg bace~ :'(

**NH-Nurul Hidayah** said...

tapi kalau hilang abg..lagi cyg tak dapat terima :,)

Nan said...

abg x hilang~ tetap bersama cyg~ muaahh3~

**NH-Nurul Hidayah** said...

muaaahhh!!!!..hehehe:)

Nida said...

ok.. Kak Nida dah save link baru Yuyue.. thanks Yuyue inform pada akak..:)

**NH-Nurul Hidayah** said...

sis nida :tengs sis :(

syaz@rozelt said...

aleh2 blogspot jugak yg best kan w'pun selalu bmasalah..hihi

**NH-Nurul Hidayah** said...

tahu takper..nyesal!!!nyesal!!! :(