Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

jom buat header transparent sendiri!!-update!!-

بِسْـــم اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Tadi ada yang suh yuyue ajar cmner nak buat header transparent kan??yuyue nieyh kalau nak terangkan satu-satu memang yuyue tak reti..kalau awak ada depan yuyue and ada lapy,memang yuyue boleh ajar,tapi untuk tuto memang yuyue tak reti nak ajar..ehehe..so yuyue usaha search kat tenet --> TUTORIAL HEADER TRANSPARENT..so ada lar beberapa link..yuyue bukak semua,tapi kebanyakkan tak sama mcm cara yuyue buat,and sampai lar yuyue jumpa satu blog dimana cara dye edit header SAMA cara cmner yuyue edit header korang...so korang leyh godek2 kat blog dye..klik SINI , and tuan belog tuh ckp,kalau korang tak faham,korang leyh upah dye wat header jer untuk korang,RM5 satu header...kire oke lar tuh kan..heehe..so ape lagii..TERJAH!!..

>ada satu lagi blog yang buat tutorial header transparent..yang nieyh lagi mudh korang nak ikot..klik sini <---- UPDATE!!

opss lupe nak bgtau..kat tutorial tuh xder ckp save jenis ape kan??korang save.PNG tau..untuk transparent..kalau korang takder install ADOBE PHOTOSHOP kat lapy korang,korang leyh edit secara ONLINE kat sini : http://pixlr.com/editor/ <--- yuyue pown edit header korang kat situ senang,tak payah nk install2...huhu..tapi ADOBE PHOTOSCAPE tuh korang kena install keyh...korang leyh install ADOBE PHOTOSCAPE kat sini : http://www.brothersoft.com/photoscape-64064.html ..kalu tak leyh try search lagi sampai jumpa :)

P/S : yuyue wat freeeeeeee jerrr,coz yuyue rase tak susah mana pown edit header tuh..RM5 mcm mhl pulak an?..tapi lumayan gak tuh...nak suh korang bayar RM5 gak r lain kali...hak3..*kidding :p

6 comments:

Nash said...

baru sedar blog ni da bertukar wajah, hehe.. stail gak :-)

**NH-Nurul Hidayah** said...

NASH : ehehehe..weerrkkk :p

NasZ said...

tak reti guna adobe pun..haha..teruk kan saya?

MOHD NASER.com

**NH-Nurul Hidayah** said...

nash : alaaa..senang jer tuh kalau belajar..cube2..ehehe..kalau da pandai nanti jadi giler nak tukar header hari2..ehehehe :p

farahd101 said...

haha betul2. farah pown dah jadi gila nak edit header hari2 sebab syok punya pasal!

Nan said...

farah : ehehe..yuyue pernah giler tukar header selang satu hari!!!!..hahaha..syookk :)