Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Budu??hukalloh..biase lar..tak pelik

Assalamualaikum

TOPIK :Budu??hukalloh..biase lar..tak pelik
DATE :04 / 07 / 2011
NOTA KAKI :Cicoh budu dengan jantung pisang..walllaahh!!!...hahaha
ENTRY :............baca kat bawah ea sayang


Pernah ada member tanya yuyue :

"orang terengganu??kenal budu?"

yuyue pown dengan selamber berkata

"waaa..mane ada orang ganu tak kenal budu..besss tuh!!..cicoh nge jantong pisang (loghat ganu)..."

Member wat memek muke macam -----> EEUUUUWWWWWW...hahahahaha...


*Kau tanya,dengan sepatas kilat+jujur aku jawab..ngahaha...

Yuyue anak jati ganu,kalau ckp.."owh..budu??entah..ape tuh??"....memang kena kutuk KAW-KAW lar...

"eleehhh..beranak tepi kilang budu jer..tak kenal budu??..ciiissss!!"

kasor bebenor ayat yuyue yer..hahaha..tapi tuh lar ayat yang salu keluar kalau anak jati TERENGGANU yang LAHIR kat terengganu,MEMBESAR kat terengganu,kalau tak kenal BUDU ngan BELACAN memang hipokrit lar...

MALU???

nape nak malu??gtau orang "OWH..SAYA TAK MAKAN"..padahal tiap2 malam duk melantak budu cicah jantung pisang,ikan,depan tv,ratah belacan depan TV..hahahaha..wat per nak malu???alaaaa..orang BANDAR ---> N.9,SELANGOR,PAHANG,KL pown ade yang mam budu ape...tak maluuu pown..

OWH,JADI MEMANG YUYUE MAKAN BUDU LAR EA?

yer lar...best per..hukalloh..biase lar..tak pelik..

***ADA SATU PERISTIWA LUCU***

Member budak selangor :

"weyh yuyue..kau makan budu kan??kau kenal budu kan??..kau belikan aku 2 botol ea..aku nak try"

Yuyue :

"Beres bosss!!..5 botol aku bagi kau"

Member budak selangor :

"hahahaha..5 botol?kau nak aku bukak kilang budu ker ape??"

yuyue :

"(senyum ajer)"

selepas yuyue balik dari kampung,yuyue beli 2 botol budu..bukan main tak sabar budak bandar tuh nak try

Member budak selangor :

"Kau da beli??..weyh..cmner nak makan nieyh??..minum ker?"

Yuyue :

"A'ah ---> hahaha..yer..yuyue ada plan jahat time nieyh"
"kau bukak tudung botol tuh..minum macam kau minum air mineral"..ngeh2


member budak selangor :

"oke2..---> dengan rakus,tak sabor dye nak MINUM yer...hahahahaha.."
"yyyeeeeerrrkkkkkkk!!..MAASSSIIINNN NYYERR!!!!"


Yuyue :

"hahahahahahhaa...mane ade orang makan budu dengan cara "MINUM" budu tuh.."

Member budak selangor :

"da tuh kau suh aku minum tadi..siott!!"..

Yuyue :

"hahaahah..saje nak kenekan kau"
hahahahaha..memang lawak tol lar...masin kot minum budu ronggeng cmtuh..kalau nak makan budu..ada caranya

1-Letak ler cikit dalam mangkuk,jangan terus minum yer..ahaha
2-Letak lar lada,ikot suke-duke banyak mana,kalau nak "menangis" time mam tuh,letak la dalam satu guni yer
3-Perah asam limau..cikit jer..jangan ler g perah asam limau sampai melebihi BUDU yang korang letak tadi..nanti tak best!!!

Bila da siap tuh,korang jangan buat KUAH pulak..jangan tuang atas nasi yer...makan dengan berhemah...alaaa...cubit2 lar ikan tuh manja2,cicah ler budu yang korang buat tadi..pastu??..MAKAN lar!!!..takkan tuh pown nak kena ajar kot..hahahaha...

Yuyue salunya dalam seminggu ada lar 3 kali mam budu...TAK MALU KE BAGITAU ORANG!!!...

ttaaakkk powwwnn..hukalloh..biase lar..tak pelik :)




8 comments:

ain revival said...

budu + ikan rebus + telur rebus + tempoyak + cili pada..

TERBAEKK!!!hehe

Nan said...

Syg, nak budu leh? kirim kat abg.. hehehe...

Shafiq said...

Budu? Sedap tu! :-) Masa dip dulu, saya melantak nasi lemak letak budu tau! hehe. Makang rama2.. (dialek ganu)

**NH-Nurul Hidayah** said...

ain : wah!!..hahaha..bessstt

**NH-Nurul Hidayah** said...

nan : ehehehe..betol2 ke nieyh?

**NH-Nurul Hidayah** said...

syafiq : tahu takper..kan2??...kan da ckp best..hehehehe :)

Namee Roslan said...

budu sedap lahhh :D cicah ikan bakar!

**NH-Nurul Hidayah** said...

namee : haaa..yang nieyh masyuukkk...ehehehe...terbaiikk :)