Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

HEADER?..perlu ker?

Assalamualaikum

Tengah hari ni yuyue xder aktiviti..so yuyue nak kongsi sesuatu dengan korang

'HEADER?..penting sangat ker?..kalau xder header pown oke je rasenya kan?'

Sesetengah orang beranggapan HEADER tidak penting untuk sesebuah blog

'alaaarr..bukan header dapat bagi duit pown,ada ke xda same jer pown'

 yerrr..mungkin HEADER tidak memberi DUIT,tapi HEADER memberi keselesaan kepada MATA ynag memandang...mungkin pada kita lebih selesa kalau xder header..

'xder header,blog lagi ringan'

betul lar tuh,yuyue xcakap xbetul..tetapi keselesaan MATA blogger-blogger yang lain juga perlu difikirkan..tidak dinafikan,kebanyakkan blogger-blogger yang view sesebuah blog,mata HARUS tertumpu kepada HEADER dahulu bukan??coz HEADER yang duk paling atas!!..

'wahhh..cntik header dye..blog pown xberat..best bukak blog nieyh'

ini adalah "AYAT" yuyue kalau terVIEW blog yang headernya CANTIK and LOADING pown berezzz...senang nak loading..yuyue ssuuukkkeeee...ehehe..kalau xnak header yang agak SERABUT,juz simple-simple,but nice!!..itu sudah cukup..asalkan tidak nampak terlalu

'eh..simple giler blog dye nieyh..'

jangan sampai blogger yang view blog korang

'bosan lar pulak bukak blog dye nieyh.."kosong" jer..'

yuyue xcakap blog yuyue nieyh dah menarik..banyak benda yang perlu ditambah..tapi kalau benda yang ditambah itu TIDAK PERLU..rasenye cmnieyh pown dah oke..kan??..ehehe..t kang ada yang mengadu

'yuyue..blog kau berat weyh..xlarat aku nak tunggu loading haaa'

kalau boleyh yuyue nak elakkan benda tuh terjadi..tapi tuh lar kan..rasenya blog yuyue niyh da SIMPLE kot..p still berat nk loading..satu masalah jugak tuh...so yuyue cuba ringankan blog..alhamdulillah..BOLEH LAR ...sekurang-kuranya xder sampai 10 minit loading kan??..ehehhee..itu lar gunanya tips..search kat tenet,cari "TIPS RINGANKAN BLOG"..naaaahhh..bertimbun-timbun tip..guna selagi boleh diguna..yer daaakkk...:)

eh..berbalik pada HEADER tadi..pastikan blog korang ada HEADER,walaupown juz simple..pastikan ada oke..itu salah satu TARIKKAN sesebuah blog...header yuyue pown simple aje..asalkan ada!!..ehehe..

--DONE--

2 comments:

+_Miss.Jannah_+ said...

hehe...betol tu..header ni mcm identiti kite jugak..kalau artis terkenal krn tagline,blogger pulak dgn header n blognye yg ringan mcm burung.. ;)

Sembang2 wif Yuyue said...

ehehehe..betol2..header tuh penting!!!!..tapi xsemua fikir cmtu :)