Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Blogger baru : rugi kalau malas bertanya

Assalamualaikum

Entry nieyh khas untuk blogger baru..blogger lama pown kalau tidak amalkan benda nieyh,memang rugi...yer lar..kita 'orang baru'  dalam dunia blog nieyh,so ada baiknya kita bertanya kepada yang lebih PAKAR dalam bab blog..tak payah nak susah hati,ramai blogger OTAI yang korang leyh mintak nasihat atau tips yang berguna..yang paling FEMEZ setakat yang yuyue tahu ialah ABANG BEN,dye salah seorang blogger yang bergiat aktive memperkenalkan blogger-blogger baru kepada blogger-blogger lama A.K.A otai..so xpayah risau..ada ramai lagi yang FEMEZ,jangan malu minta tips yang berguna daripada dyeorang,

'alaaa..blogger femez kot,xkan nak bantu kite yang LOW2 nieyh'

 jangan menilai seseorang kalau kite belum kenal,ABANG BEN salu jer bagi tips untuk blogger-blogger lain,korang xpayah nak mintak-mintak,dye sendiri dengan senang hati bagi korang TIPS...so untuk senangkan korang...yuyue bagi link blog abang ben okeyh :

 http://www.benashaari.com/ ---> BEN ASHAARI

nahhh..simpan url nieyh and letakkan dalam BLOGLIST!!..supaya korang tak ketinggalan untuk mengetahui tips-tips dalam berblogging..dye bagi FREE jer pown tips-tips tuh,dye xder cetak-cetak buku segala bagai,kne bayar laaa untuk share tips-tips nieyh..TAK PERLU!!!..dye bagi freee jer..

And korang rajin-rajin lar join SEGMEN dye...dye bukan wat segmen-segmen yang

'eleee..segmen xpenting pown'

kebanyakkan segmen yang abang ben wat tuh memang ada gunanya...tak percaya??pergi godek-godek blog abg ben sendiri yer..dah bagi link tadi kan..so pegi terjah...nak seribu daya,xnak seribu dalih..ehehehe...korang bukan ajer SERONOK join segmen tuh,tapi jugak boleh TINGKATKAN BILANGAN FOLLOWER..haaaa..yang nieyh lar blogger suke kan??bukan nak cakap lar kan..tapi kebanyakkan follower-follower yuyue adalah blogger-blogger yang join segmen abg ben..kiteorang bukan setakat JOIN,tetapi abang ben jugak sarankan supaya blogger2 lain terjah blog kite...haaaaaa..bukan setakat TAMBAH FOLLOWER,tetapi TINGKATKAN TRAFIK!!!...haaaa...best kan??

soooo,kepada blogger baru..yuyue sarankan korang mintak jasa baik abang ben untuk tolong korang okeyh...jangan malu-malu..RUGI!!!..oke2..nak bebel lame2..tapi dah malam nieyh..esok sambung lagiiiii...daa

--DONE--

4 comments:

paiz said...

sebagai blogger baru, kite jgnlah sombong.. slalu bertanye.. malu bertanye sesat jalan.. blogger lame pun same jgk kene rajin bertanye kalu tak tau :)

Sembang2 wif Yuyue said...

betol2...2 ynag sepatutnye..ehehe

Puan tia said...

hurmm kita dh lama berblog cuma baru sekang pandai nak folo orangla pandai nk komenala..dulu??? haprak..hahahahahaah

Sembang2 wif Yuyue said...

huhu..sameee leee kite :)