Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

500 BLOG !



-Nurul Hidayah Binti Mustafa
-22 tahun
- lahir pada 05 / 03 / 1988
-nama panggilan biasanya orang panggil > Along,Ieyda,Nurul,Yuyue,Hidayah (ape2 ajerk lar janji korang selesa..jgn panggil aku yg bukan2 sudaaa)
-Anak Sulung dari 4 orang adik beradik > Mohammad Izzuddin (ieyziey) > mohammad Hafidzuddin (arpik) > Nurul Nadhirah (ieyra)
-Aku pernah bersekolah di : > (sek.ren) Sekolah Kebangsaan Paka >(sek men) Sekolah Menengah Tengku Intan Zaharah
-Selepas habis tingkataan 5,aku terus sampung pengajian di > (ktb) Kolej Teknologi Bestari (2 tahun setengah - diploma teknologi maklumat)

-Ciri2 aku,apa yg aku suka n xsuka????seperti dibawah :

-COMEL - 2 yg orang ckp,bukan aku yg ckp..ngeh2..agak perasan dsitu,
-PEMALU tapi MAHU..hahaha..
-agak "GEMOK",tempat paling ketara npk ialah pipi aku..fuuuhhh!!!!!..cm kueh pau daaa...
-Suka cakap sorang2 > BUKAN GILA
-Suka sembang2..xkira ape topik pown..lau da lama kenal aku bawu korang knl aku cmner,lau korang npk aku cm SOMBONG ajerk,jgn SEGAN2 or TAKOT2 nk tegor..belasah ajerk..coz aku malu nk mulekan perbualan,lau korang yg mulekan dulu,gerenti aku akan ckp xhenti2..(puulllaaakkkk)
-Suka kumpul spek,Gelang,Jam..waaahhhh!!!cm hobi orang kaya2 jerk an??..hahaha..aku bukan orang senang pown..SEDERHANA jerk..barang2 2 sume aku beli kat pasar mlm ajerk..murah2 jer xmahal pown..aku lebeyh suke beli barang murah2,bukan jer CHANTEWK,p jgk ley tahan lamer lau korang pandai jage ngn baik,BAYANGKANLAH korang beli barang mahal2,paling kurang pown korang ley beli 1 jenis or 2 jenis barang jerk lam satu mase,tapi lau barang 2 murahhhhh,korang ley borong satu kedai bawak balik umah..hahaha...kan BERBALOOOIIIII~~~..hahaha..n 1 ag nieyh,lau korang beli barang MAHAL2 n xpandai jage,ROSAK plak..xke sayannnggggg????lau barang 2 murah n rosak sekalipown xder lar terasa sgt..kn3x??..
-Suka MAKAN
-Suka jalan2 tapi KURANG suka g shopping,coz serabot ramai orang..TITIK
-Suka cari fwenz bawu,bukan PAKWE bru keyh..hahaha
-Suka MEMASAK..ofcoz larh coz aku suuka MAKAN..hahaha
-Suka tengok TV,jarang2 jer dengar RADIO
-Simple,n xsuka MEKAP
-Suka lelaki yg SIMPLE,xmengade2..hak2..
-Suka Kaler PINK,PUTIH,
-Suka search internet,xkire lar xearch per2 sekali pown,tapi harus ditapis2..hahaha
-Suka tulis DIARY
-Suka mam kek cokelat..nyammmyyy!!!!suke sgt2 coz cedap..agaga
-Suka sakat orang,tapi bukan JAHAT ukeyh
-Suka snap pic!!wahahaa..walaupown aku bukannyer lawa pown,p tuh salah satu perkarayang aku suka wat..weeewwww
-Suka maen game!!!a'ah!!memng giler game!!p sau kalah ngn adewk aku..hurmm...
-Suka sukan HOKI,dari sekolah agiey aku memang minat main HOKI,walaupown adik2 aku larang aku maen sukan tuh,kte dyeorang bahayer maen sukan tuh,p bagi aku okey ajerk,menyeronokkan!!!
-Suka TEDDY bear yg comel2,alaaarrr biase r tuh kwn,sume pompuan suke benda2 yg comel an??lagi2 lau teddy..uwwwaaaaaaaaaaaaa....suke2...ehehe..
-Xsuka dicabar!!jgn sesekali cabar yuyue..lau berani..cuba larr!!~~~~
-Xsuka orang ngumpat belakang2.lau xsuke ckp depan2,jgn nk jaja kn orang lain ckp yuyue nie lar,yuyue tu lar..xsuka!!!t xpasal2 yuue bagi penampor bongs..agaga
-Xsuka pakai anting2/subang..coz agak rimas,n terada seperti telinge jerk..hahaha...ader jgk pompuan cm tuh..p tuh lar yuyue,kadang2 ajer pakai..ngee!~~
-Xsuke lelaki GATAL..lagi2 lau da aer awek kt tepi,sempat ageyh maen mate ngn pompuan laen,2 mknernyer leaki tuh xsesuai dibuat SUAMI..huh!!gerenti kawen 4 t..hurm...menci2!!
-Xsuke lelaki yg kuat mengongkong..lau pakwe mybe larh leyh terima,lau member2 cm tuh..yuyue xsuke!!!ramai member yuyue yg cm tuh..RIMAS.

Tujuan yuyue jd blogger

-Tujuan awal yuyue creat blogger nieyh juz tok suke2..juz for fun..tapi bile da lame2 wt,salu luangkan masa kt blog yuyue nieyh,yuyue jd suke sgt..baru jerp lam sebulan lebeyh yuyue creat blog nieyh..fwenz pown da ramai..lau satu hari xupdate blog rasenyer cm xwat satu kerja..cm "kosong"..dulu yuyue da pernah ade blog,p delete coz der sebb yg tertentu..sekarang yuyue da mula balik tulis blog n seyes dalam penulisan blog..blog yuyue nieyh mcm DIARY wt yuyue,segala masalah,ataupown kegembiraan akan yuyue luahkan kat blog yuyue..ehehe.^_^

bye

---DONE---

7 comments:

Mimiey.. (^-^) said...

slm kenal dr mimiey...

nasyieen.blogspot.com

Laili said...

salam perkenalan.
(dari segmen Ben Ashaari 500 Blog)

jom join Peraduan Teka Kek Secret Recipe di blog saya.

Myra Ayreen said...

salam kenal ....


saya salah seorang dari segmen ni ...


jenguk saya balik eyh !

http://myraayreenmurshemellow.blogspot.com/

Papa Mifz said...

salam kenal dr papa mifz yer..:)

Neena J said...

salam..
interesting blog..
lets be friends.
i wunna know more about you..
i've followed you.follow me back yah..

mary ann ;) said...

hai..jengah dari segmen abg ben jgk
follow sini ya, jemput singgah blog sy ;)

Sembang2 wif Yuyue said...

sory korang..yuyue baru perasan..ehehe..tengs yup coz sudi jenguk2 n komen2..^_^