Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Followers

Tutorial : Shadow Effect Dekat Post Title And Sidebar (lyssa)

1. Dashboard  =>  Design  =>  Edit HTML  =>  Tick Expand Widget Templates .
2. Untuk buat shadow for post title , korang tekan CTRL+F and cari code ni.

h3.post-title {
*Kalau korunk tak jmpa kod at atas niyh ,try cari kod yang ini pulak ;)

.post h3 {
3. Lepas tu, korang copy code dekat bawah ni , paste dekat bawah code atas ni.
text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;

Bagi sapew yg nak buad shadow effect kt sidebar plak ,,korunk cari code ini :
h2 {

5. copy and paste code shadow yang Lyssa bagi dekat bawah code atas ni ok.
6. yang warna merah tu, code gambar . yang tu warna putih . kalau korang nak
    tukar warna , tekan link yang hana bagi ni >TEKAN< ]
7. Preview and kalau jadi sila lah save okeh .



 klik2 -->

No comments: