Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

kasihan blogger-blogger baru

Bila yuyue blogwalking,yuyue suka tengok dekat shatbox...coz yuyue nak tengok macammana blogger tarik perhatian blogger lain untuk terjah blog diaorang..macam-macam gaya,macam-macam ragam..


"follow sini,follow me back yup!!"


"datang kentut sini..ada bau?..nak balas kentut datang lar kat blog yer :p"


"datang singgah dan follow,ada masa terjah blog saya"


dan yuyue suka baca..lagi-lagi yang kreatif...tapi kadang-kadang yuyue terkilan bila ada blogger yang sanggup tulis entry pasal "FOLLOW,FOLLOW BACK"..cakap tak suka dengan ayat tuh,rasa macam dipaksa...yuyue rasa ayat "FOLLOW ME BACK" tu buakanlah ayat memaksa..itu terpulang pada blogger tersebut sama ada nak follow atau tidak..kan?..buat apa nak marah-marah?..biasa la..adat berblog..ayat "FOLLOW ME BACK" tu dah macam tulang belakang dalam dunia blog ni..kenapa yuyue cakap macam tuh?..coz yuyue sendiri pon perlukan FOLLOWERS..penting untuk sesebuah blog...korang tak perlukan FOLLOWERS?..tipu la kan?..ehehe


oke berbalik kepada ayat tadi..yuyue lebih suka AYAT tuh bila ada follower yuyue datang singgah dan follow blog yuyue..sekurang-kurangnya kita tahu blog siapa yang belum kita singgah balik dan follow..kan?..tak bermakna dyeorang PAKSA..TAK!!!..diaorang hanya tinggalkan JEJAK..juz nak bagitahu yang dia datang follow..and dia suruh kita singgah dan follow dia balik..tapi itu bukan satu PAKSAAN,melainkan kalau ayat dia berbunyi macam nieyh :


"aku follow sini,kau wajib follow aku,lau tak aku cari,bunuh kau!!"


"aku follow,kau datang follow oke..aku tunggu..lau tak aku unfollow kau"


"aku datang komen dan follow,sila follow aku serta merta..lau tak aku unfollow kau"


okeyh..ayat pertama tuh dah macam ayat UGUTAN pulak kan?..hahaha..kalau ayat-ayat macam kat atas tuh..memang dia cari NAHAS lar kan..grrr...tapi kalau setakat "FOLLOW YOU,FOLLOW ME BACK"..rasanya tak der lar macam teruk sangat kan?..kenapa nak BENCI sangat?..dah dia FOLLOW kita,kita sepatutnya MENGHARGAI mereka yang support blog kita..dia FOLLOW,kita FOLLOW lar..tak susah pown kan?..juz klik button FOLLOW-->DONE!!..so apa yang kecoh sangat?


yuyue bukan apa..kadang-kadang kasihan kepada mereka blogger baru..diaorang baru jer nak berjinak-jinak dengan blog..baru nak kenal blogger-blogger lain..so rasanya tak salah gunakan ayat tuh..alaa..korang pun time mula-mula berblog pun memang guna ayat tuh kan?..kalau tak gunakan ayat FOLLOW ME BACK pown,korang gunakan ayat lain,lebih cool..tapi MAKSUD tetap sama kan?..nak orang tuh follow korang balik kan?..takkan lar tak nak kot...ehehehe..so juz support blogger baru..hangan terlalu meletakkan syarat..sebab kita hanya SERUPA


P/S : maaf kalau ada salah silap..yuyue cuma beri pendapat melalui pengalaman yuyue b'BW :)

 klik2 -->

10 comments:

CIK MAY said...

aah..kadang2 tak follow pun bile DIARAHKAN follow...hihi..

Nafisya Ismail said...

aah mmg kesian kt blogger baru mcm saya.. so follow lah sy yer.. haha

**NH-Nurul Hidayah** said...

c.may : ehehe...tuh terpulang kan..benda tak leyh dipakse2..kalau yuyue,yuyue follow aje sape2 yg follow yuyue..ehehe :)

**NH-Nurul Hidayah** said...

nafisya : huk3..OTW :)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

setuju =)

**NH-Nurul Hidayah** said...

tengs dear :)

nurmujahidah said...

muja skong yuyue.. bayangkan kalau kter tak share kt group blogger yang beriban tuh,, camne nak dapat follower,,, dulu pun muja gune benda ni,, skrg muja share je,,, n memang akan follow follower muja,, yang tinggal kat shoutbox yang tak ckap dah follow pun muja follow,, even kat misterlinky pun muja follow,, ape ade hal,, simple je,, just click butang follow,, abis citer :D

Cho Zila said...

terpulang kepada masing2ler kan... akak tak kisah sangat sesuka hati datang follow orang tak follow balikpun takper..

cik najihah said...

em..betul jugak..
tapi blogger baru pun kenelah ade sensitiviti jugak..x bole la nak terlalu memakse kan..apepun mmg kene banyak belja

mimie_za said...

betul2..nur setuju dengan entry ni..tapi terpulang la kat bloger nak letak ayat sopan macam mane supaya da orang nak follow blog dia..hehe