Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Followers

Header free : 5 header siap




Photobucket

salam korang..soe sangat-sangat coz lambat siap header korang..dah 5header siap..maaf kalau tak lawa....tapi pastikan korang centerkan header kalau nak guna header nieyh keyh..


tak tau cmner nak centerkan header?

okeyh..cmnieyh :

1. pergi kat Dashboard > Design > Template Designer > Advance > Add CSS
2. masukkan kod kat bawah ni
#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
#header-inner {text-align:center !important;} /*masukkan sekali ayat ni kalau guna Template Designer*/
3. apply to blog







(member yang editkan,credit to shida)



(member yang editkan,credit to shida)






maaf kalau ada yang terlalu simple..yuyue mintak member yuyue editkan,ada yang yuyue tulis *(member yang editkan,credit to shida).. dia pilih untuk edit header tuh..yuyue edit yang kartun-kartun tuh..coz yuyue kalau bab crop pic nie,lemah cikit..so yuyue bg dye buat jer..ehehe..hope korang suka,jangan isau..insyaALLAH tahun depan yuyue akan buat lagi header free cmni..insyaALLAH akan lebih baik dari ini :)

DOODLE : Pakcik google..yuyue search kat google..dan doodle comel-comel ini adalah dari blogger-blogger lain..antaranya :

http://www.fizgraphic.com/ : doodle couple yg comel tuh
http://aciksayang.blogspot.com/ : doodle wanita cumel bak bidadari ^_^

kalau dah "terambik" tuh,rajinkan link terus ke blog dyeorang..ehehe..yuyue creditkan dyeorang untuk doodle dalam header tuh :)





6 comments:

nurmujahidah said...

tq yuyue!!!! cantik sangat amat,, gitau kat shida k,, muja cakp tq sangat2!! :D

nurmujahidah said...

entry khas to show my thanks to you,,, muja nak link shida boleh tak,, nak credit kat dye :D

http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/header-free-ketiga-wow-to-yuyue-and.html

**NH-Nurul Hidayah** said...

muja : ehehe..ye syg..shida xder blog~~..dye xsuke maen blog..ehehehe

deqla manjew said...

comel2 sume yg yuyue buat, nk jgk bole takk? ehehh

**NH-Nurul Hidayah** said...

boleh dear..baca entry ni :

http://pwencessyuyue.blogspot.com/2011/12/segmen-header-free.html

Cik Aya said...

comel nye..tengsss awak..nice sangat..