Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Blogskins?..ape tuh?



Photobucket

Untuk sekian kalinya terasa diki aku ni "kebelakang" sangat-sangat..hahaha..seyes yuyue tak tahu apa itu blogskin..tadi yuyue tanya sorang member kat blog..and dye ada bagi tuto tentang blogskin..coz rasenya macam nak tukar layout jer kan..ehehehe..tapi sebelum dia buat tuto,dia ada mintak link blog yuyue..dan yuyue kasi lar kan..and dia ada tanya lagi sama ada blog yuyue ni dah guna blogskin...errr..sebenarnya yuyue tak tahu apa itu BLOGSKIN.COM..memang lar kita faham blog skin tuh apa kan..juz tak pernah tahu ada wujud itu website..

"memang ketinggalan zaman rite?"

yuyue cakap la yang blog yuyue ni yuyue edit sendiri..dia cakap blog yuyue dah ala-ala layout yang ada kat blogskin tuh..so yuyue try la tengok..memang ada la yang macam yuyue nieyh..kalau yuyue tahu dari awal tak payah nak edit sendiri!!!!..wat pening aje!!!..adoi la haaaiiii..nyesal tak tahu awal-awal kan?..grrr..

sebenarnya yuyue dah puas hati dengan blog yuyue niey,juz yang tak puas hati tuh pasal menu bar,bila klik kat menu bar,loading lambat kan?..tadi yuyue g ushar blog org lain,dan tgok menu bar dyeorg tuh bukan main senang nak klik..so yuyue pergi ler buat muke seposen tye tuto cmner nak ringgankan load tuh..ada sorang member tanya yuyue

"  em, blog awk memang guna blogskin dah kan? "

" xlarr..yang tuh yuyue edit sendiri jer..tak pernah guna blogskin..nieyh baru tau pasal blogskin..ehehe  <-- yuyue memang xtahu oke -_-"

dye bagi link dan suh pilih skin mana yg yuyue nak..oke dah pilih..dah pilih..tak tahu pulak nak edit!!

"yuyue memang suke menyusahkan orang kan?-_-"

so yuyue suruh member tadi buatkan tutorial jer..yuyue pown try buat..tapi kene edit bagai pulak kan?..macam susah jer..so yuyue biarkan dulu la..kalau ade mase panjang baru leyh wat..coz banyak kot nak kene edit.

nieyh blog member yang buatkan tutor tuh http://abstractourlifewithdarkness.blogspot.com/ <-- tengs alot tau awak!!

so yuyue nak tye pendapat korang la kan..blog yuyue sekarang nieyh,hasil kerja tangan yuyue sendiri..oke ke tak?...atau nk tukar kepada BLOGSKIN?..coz korang lebih tahu kan..meh bagi pendapat cikit :)


3 comments:

CikWani said...

Saya rasa ni more better..
Awak pakai Template apa ye?

**NH-Nurul Hidayah** said...

simple template jer..juz ubah cikit2..bahagian sidebar yuyue guna add widget (html)..sebab tuh sidebar yuyue nampak tergantung,sebab yuyue code html ni :

div style="position: fixed; bottom : 4px; left: 85px;"

html code atas nieyh sebenarnya untuk buat float widget,yang letak ikon FB,TWITTER tuh,yuyue ubah jadi macam sidebar tergantung..ehehehe

Mish Apple said...

better pakai template biase. blogskin tak mesra.

#my opinion.