Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Followers

Tutorial : Letak Facebook Share Button


1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template

2. Then , dengan neggunakan Ctrl+F , korang cari kod ini ..

<div class='post-body entry-content'> 

ataupun kod yang ini 
 data:post.body

3. Dah jumpa kan ? Then , korang copy pulak kod di bawah ini :
<div style='float:right;padding:4px;'>
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow'
type='button_count'/>  
<script src='http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share'
type='text/javascript'/>
</div>
4. Pastekan DI ANTARA kedua-dua kod yang Lyssa suruh carikan tadi . Alar . kod - kod tuh , dekat je . :)

Contoh macam ini :

(klik untuk kelihatan lebih jelas)

**Yang d highlight kan tuh , kod yang d suruh paste kan ..
**Yang dua-dua kotak dalam tuh , kod yang d suruh carikan !
**Before cari jangan pulak lupa nak TICK EXPAND .. tuh tau ? Nanti , nak jumpa pulak .~ hehe .

5. Dah siap ke ? Jangan SAVE Lagi . PREVIEW dulu , kalau menjadi , SAVE lah! 


klik2 -->

No comments: