Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Al-kisah JOB MALAYSIA yang menghampakan


Ini adalah cerita aku semata-mata..kisah benar sepanjang aku tahu tentang JOB MALAYSIA..okeyh..nak dijadikan cerita,aku pergi lar tempat temuduga terbuka tuh kan?..yer lar,meriah kot bagi aku bila dah ade kain rentang besow-besow..tapi lau nak ikotkan pengalaman aku sepanjang aku hadir temuduga terbuka anjuran job malaysia nieyh..salunya menghampakan..


MENGHAMPAKAN!! MENYUSAHKAN!!


aik..laen bebenor bunyinyer..kenapa??..why?..cecite-cecita


meh cini aku nak cerita pengalaman aku keyh..gini ceritanya..tadi aku dengan penuh semangat,susuh resume,sijil-sijil yang diperlukan..seperti biasa lar kan bila kita nak pergi temuduga..berpakaian kemas,berbaju kurung,bertudung rapi,berkasut comey..so dengan "megah" nya aku pown naik ler kereta..coz ayah aku yang hantarkan..sampai-sampai ajer..oke..nampak ramai giler dowh yang datang..aku pown mcm exited lar kan...dah ler takder member..sorang-sorang,terpinga-pinga..aku pown masuk ler..aku tengok ramai orang duk MAKAN..


"errr..aku salah tempat ker nieyh?jamuan?..eh..pelik"


aku dengan selambanya pergi ler kat tempat pendaftaran..dah tulis nama,ic,no tel..aku diberi buku dan pen percuma..PERCUMA oke..aku tak ler xcited..coz aku rase banyak sgt dah aku dapat buku and pen berCOPkan "job malaysia"..aku nieyh kalau dengar jer ade temuduga terbuka..memang terpacak ler aku kat citu kan..ahhahaa...so kite sambung cite balik keyh..dah aku dapat serba percuma tuh,aku pown masuk ler dewan dye,berapa org jer kot yang masuk lam dewan tuh..agaknya yang lain tuh datang coz nak MAKAN jer..ahhaa..aku pown duk ler..pastuh ade sorang lelaki bagitau


"oke...boleh terus pergi ke tempat temuduga yang korang nak yer"


aku yang dup dap nieyh terus ler cari..oke..ada satu syarikat nieyh..aku berkenan..pastuh aku pown tanya lar..leyh temuduga sekarang?..kau tau ape dye ckp?


"yer dik..bukan temuduga..isi borang jer..nanti kita kol balik"


er...nieyh yang aku tak suka!!!..dah kate TEMUDUGA TERBUKA..asal nak isi-isi borang bagai?..kne tunggu korang panggil balik...adeyh..aku tak puas hati!!!..so aku pown isi jer lar kan..aku blah g tempat lain pulaaakkk..


"temuduga sekarang?"


aku tanya coz aku dah fobia..and korang tau ape dye ckp?JAWAPAN YANG SAMA!!..adeyh..aku dah beberapa kali pergi TEMUDUGA TERBUKA anjuran JOB MALAYSIA..tapi salu jer cmnieyh..


ISI BORANG
ISI BORANG
ISI BORANG
ISI BORANG
ISI BORANG


bila nak temuduga ha!!!!...kadang-kadang aku da malas nak pergi..tapi lau tak pergi kang kite tak tahu ner ler tau rezeki kita ade kan?..so aku pergi ler..last2 benda yang sama berulang..rase sangat menyusahkan!!!..penat pergi tau!!!.adeyh..aku rasa,dyeorang nieyh patut letak "TEMUDUGA ISI BORANG",baru ler sesuaiiiiiii... -.-"


maaf sekiranya ada yang terasa..tapi ini pengalaman aku..korang aku tak tahu lar kan...err..


   klik2 -->

4 comments:

Cik Lia Lomi said...

betul tu temu duga isi boranglah jawabnya kalau tiap kali macam tu..terasa macam nak buat ujian pun ada...

miya said...

ohh... begituka? xpernah pegi pun temuduga terbuka jobsmalaysia ni. hmm,,

**NH-Nurul Hidayah** said...

cik lia : tahu tak per...hurmmm

**NH-Nurul Hidayah** said...

miya : geram lorhhh