Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Followers

Pedihnya bila putus cinta



بِسْـــم اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Hari nieyh berakhirlah hubungan yang kami bina selama 4 tahun..sekelip mate jer kan?...sedeh?...jangan nak cakap lar..yuyue syg sgt-sgt kat dia..hanya ALLAH jer tau cmner syg yuyue kat dia..KENAPA?..tak perlu yuyue tulis kat cini..tak nak burukkan sape2..lagi2 orang yang yuyue syg..syg sgt2...tak pernah yuyue syg sesiapa(selain family) mcm yuyue syg dye..bagi yuyue,dye lar first love yuyue,walaupown memang ternyata yuyue nieyh da memang berapa kali putus cinta..sedeyh kan?...bagi yuyue,cinta yuyue kat exbf yuyue yang lain,tak sekuat yang yuyue rase bila yuyue kapel dengan dia...kalau dulu,langsung tak terfikir tentang kawen..tapi dengan dia,yuyue nk sangat hidup dengan dia,nak jaga dia,nak hidup dengan dia dalam susah atau senang...yuyue nak jaga makan minum dia...tapi...hurrrmmm

lepas nieyh dah takder

1- kate2 love bila bangun tido (msg)
2- dah takder gurau-gurau ckp 1...2...3... kalau lambat balas msg..sweet tau..lucu..

banyak lagi,tapi yuyue tak larat nak listkan semua...2 list tuh pown da wat yuyue nanges..teruk kan? :)...yuyue nak dia tahu,kalau dia baca entry nieyh..yuyue nak dia tahu yang yuyue tol2 sygkan dia..bersebab yuyue ambil keputusan nieyh...bukan saje2 nak single..yuyue tak sanggup lepaskan dia...tapi untuk kebaikan semua,dari dulu sampai ke hari nieyh...yuyue tahu,dia tahu yang yuyue tol2 sygkan dia....dia tahu cmner yuyue yang sebenar..and yuyue harap dia faham kenapa yuyue wat keputusan nieyh...

bukan senang yuyue nak wat keputusan nieyh...ya ALLAH..berdegup kencang jantung nieyh...kalau tengok pada luaran,yuyue npk cool..tapi kat dalam sape tau?..ALLAH S.W.T jer yang tau...T_T

Follow belog nieyh sekali yooww!!

Photobucket

11 comments:

cik najihah said...

be strong :)

**NH-Nurul Hidayah** said...

tengs dear :)

nashfahrenheit said...

don't worry yuyu, u can take it. kuatkan smgt! chayok!

nashfahrenheit said...

don't worry yuyu, u can take it. kuatkan smgt! chayok!

**NH-Nurul Hidayah** said...

nash : tengs...yuyue cuba sekuat mungkin...tapi yuyue tak kuat :"(

ladymariah said...

sebanyak manapun kata dapat kata-kata mutiara dari kawan supaya kuatkan semangat, kadang-kalau itu tidak dapat membantu mengurangkan kesakitan 'putus cinta'.

apa yang patut dilakukan ialah sibukkan diri dengan benda lain supaya tak fikir sangat pasal hal tu.

walaupun cara ni tak semestinya dapat hilangkan semua rasa sakit hati, at least boleh kurangkan sedikit. contoh, kalau aku suka main game online. boleh dapat dari fb games yang best2.

rasa sakit hati akan [erlu at least 2 atau 3 bulan tempoh 'berkabung' tapi lepas tu insyAllah everythig akan jadi ok.

nasihat dari kakak: jangan merayu2 nak balik dengan lelaki tu sebab perbuatan sedemikian akan menambahkan luka.

sekadar berkongsi. dont worry, u will be ok cuma jgn kerana sakit hati, bisa menjejaskan diri. all the best!

**NH-Nurul Hidayah** said...

tengs ladymariah...nasihat yang membina and membantu..ehehe..tengs alot..membzkan diri adalah jalan terbaik :)

Addin said...

hope kamu tabah :)

haiza aryani ilyas said...

xpe yuyue..kite sdang melalui bnda yg sme sekarang ni.. smoga kita jadi orang yang kuat dan tabah hatinya.. amiiinnnn.. :)

btul kata ladymariah tu, cuba mmbzy kn diri adalah jalan yg trbaik.. :)

Azahragamal said...

x pe yuyue..kdg2 Allah saje temukan org yg salh ngan kite sbg pngajaran sebelum Allah ketemukan dgn orang yg btol2 pemilik tulang rusuk kita..Allah tue lebih mengetahui tentang hidup kite..so kuatkan smgt yerk..Allah masih ade untuk menjadi sahabt dunia akhirat..I'allah..

*sye tak la baik sgt tp ingt mengingati..maaf yerk..

Nan said...

Abg xnak berpisah sampai bile2!!!