Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

3 Header siap..maaf..simple jer

بِسْـــم اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Uwaaa...yuyue usaha jugak siapkan header korang walaupown tak cukup mase..maaf kalau ade comot2 cikit.and centerkan header kalau nak guna header nieyh tau...cara center :

pergi kat Dashboard > Design > Template Designer > Advance > Add CSS
 
2. masukkan kod kat bawah ni
#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
#header-inner {text-align:center !important;} /*masukkan sekali ayat ni kalau guna Template Designer*/
3.aply to blog <-- kalau tak silap






yang lain nanti yuyue sambung wat keyh..tapi bukan hari nieyh :)

9 comments:

fiza said...

Simple tapi cantik lah dik ☺☺

**NH-Nurul Hidayah** said...

ehehe..tengs akak :)

ILA SYAMILA ♥♥ said...

yuyu tolong kiteee huk3. cmane nak kasi header tu center. pehlisss tulung ila. :'(

ILA SYAMILA ♥♥ said...

yuyu tolong kiteee huk3. cmane nak kasi header tu center. pehlisss tulung ila. :'(

**NH-Nurul Hidayah** said...

try cara nieyh :

pergi kat Dashboard > Design > Template Designer > Advance > Add CSS

2. masukkan kod kat bawah ni

#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
#header-inner {text-align:center !important;} /*masukkan sekali ayat ni kalau guna Template Designer*/

ILA SYAMILA ♥♥ said...

tmsehhh. :D

ILA SYAMILA ♥♥ said...

yuyu tak boleh pulaknyeee. T^T

Nur Zulaikha said...

cik yuyue..TERIMA KASIH bnyk2...jasamu dikenang..moga mndpt balasan yg baik~

::CIK LYNN:: said...

thanks ck yuuye....nice!!! sori dh lama xon9....