Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Pengalaman kerja baru?..ouchh..saya tertekan

Assalamualaikum

TOPIK :Pengalaman kerja baru?..ouchh..saya tertekan
DATE :30 / 06 / 2011
NOTA KAKI : dulu ambil gaji..sekarang "bagi gaji"


Penat je ari nieyh..banyak keje??tak...bukan penat anggota,tapi penat OTAK..yuyue tak pernah pown sebelum2 nieyh buat gaji,kira2 gaji,slip gaji,BUAT invoice,buat bil and yang sewaktu dengannya (buat kerja kerani lar kan)yuyue tak reti buat,tapi da balajar tadi..okeyh..insyaALLAH dapat buat..tapi last2 minit nak balik keja,kerani lama dya bgtau banyak benda (tugas) yuyue yang perlu buat bila bergelar KERANI...bila kita rasa TERTEKAN + info2/tugas-tugas baru yang bertimbun-timbun di tolak masuk dalam kepala,SEYES yuyue rasa tertekan..nak je nanges tadi..yuyue nieyh kire BARU sangat dalam DUNIA PENGKERANIAN..yuyue tak tahu apa tugas dye..apa yang perlu buat,invoice,bil2,slip gaji..yang yuyue tahu dulu,yuyue kerja sebagai DESIGNER,hari-hari mengadap cstmr,mengadap komputer,bukak corel draw,PS,design apa yang patut..design itu dan ini..time dapat gaji,sign and ambil duit..ITU SAHAJA..tapi TAK PER,coz yuyue minat dengan apa yang yuyue buat tuh..tapi sekarang kerja dah LAIN,pengalaman LAIN,cara kerja LAIN,yuyue kena biasakan diri..kepala yuyue tak boleh terima lebih dari 3 kerja dalam satu masa..bila kerani lama duk terangkan beriban-riban pasal kerja,semuanya nak di PERAPKAN dalam otak dalam satu hari...SATU HARI...coz ari nieyh dye last keje,yuyue start keje baru hari nieyh..hari sabtu nieyh pandai2 lar yuyue wat kerja sendiri..boleh bayangkan??boleh ker yuyue??...entah..apa yang kerani lama terangkan tadi,yuyue agak bluur,faham tuh boleh lar coz baru2 lagi kan,tapi faham time tuh jer lar..pastuh?..melayang

Yuyue tak kisah bersusah2 dulu...tak per..kita cari pengalaman kot bidang lain,ner tau nanti ada rezeki kat tempat lain,nak pakai kerani jugak and GAJI dye lagi oke..boleh cuba kan??tak der kekok sangat..tapi seyes..yuyue tertekan sampaikan yuyue MERAUNG dalam hati,orang tengok yuyue macam

"awak faham tak apa yang saya terangkan?"

yuyue akan ckp

"owhh..urmm..oke lar..faham gak cikit2..plahan2"

nampak coollllll..tapi kat dalam..ALLAH jer yang tau..

kalau orang tanya...yuyue buta KERANI??

"yup!!!"
Da tuh leyh pulak dyeorang terima..

"Owh..rezeki lar tuh" <-- jawapan "mati"...:)

tapi satu jer lar..BOS and KERANI lama kat sana BAAIIIKKK!!!...:)


 P/S : DOAKAN YUYUE TAU..DOAKAN SUPAYA YUYUE BOLEH BUAT SEMUA TUH..DOAKAN SEMUA YANG SUSAH DIPERMUDAHKAN..:(

6 comments:

fa said...

good luck au.. :)

**NH-Nurul Hidayah** said...

tengs fa....ehehe...love ya!! :)

Nash said...

good luck yuyu, dont giveup. ganbatte!

Jom tenangkan ati ngan tgk lawak:
http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/06/lol-google-verification-code-failed.html

**NH-Nurul Hidayah** said...

ehehe..tengs nash :)

Amni said...

all the best dear...=)

**NH-Nurul Hidayah** said...

tengs lalink..esok masuk kejeeee :)