Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

Blogger cantik/kacak atau entry menarik jadi pilihan?

Assalamualaikum

Panjang bebenor title..da tak boleh panjang lagi ker??..ehehe...yuyue tulis ajer apa yang yuyue nak tulis,panjang ke pendek tuh lain kira :p...ramai yang yuyue perhatikan,kebanyakkan blogger-blogger memilih untuk follow blog yang ownernya CANTIK/KACAK berbanding entry yang BAGUS dan MENARIK...betol tak??..kalau yuyue tak betul,sila betulkan :)..tapi kebanyakkan macam tuh..bukan SEMUA yer :)..

'cantik owner blog nieyh..follow r..'

'encem r dye nieyh..follow r'

Cmner nieyh??...ehehehe..yuyue pernah jugak macam tuh,dalam hati kan2..tapi yuyue tumpu pada entry dye dulu..first sekali yuyue godek-godek blog dye..baca entry dye..and lepas tuh baru yuyue follow..yuyue tak terus bukak and follow...enrty yang menarik mampu menarik minat blogger-blogger lain datang and follow..itu yang harus diutamakan..ENTRY!!..bukan kerana owner blog tuh "fuhhh..cantik/encem seyhhh!!"..yuyue mengaku,kadang-kadang yuyue pown cmtuh..'cantik lar dye..ENTRY pown menarik'..yuyue lebeyh kepada ENTRY..OWNER tuh yuyue tolak tepi jer... ;)

salah satu cara untuk buat blogger lain masuk/landing kat blog kita ialah ENTRY mesti menarik...yuyue pown kadang-kadang entry entah pape,mengarut je banyak..merapu,meraban,..yuyue pown dalam proses belajar mengenai dunia BLOGGER..bila kita dalam proses BELAJAR..apa yang kita perlu buat??

-Jangan sombong
-Jangan malu bertanya
-Jangan jadi bodoh sombong,dah lar tak reti,sombong pulak tuh kannn..
-Jangan malas blog walking

Oke2..yuyue pown xberapa sehat sekarang..DEMAM teruk..tapi sempat-sempat jer nak update blog..minat lar katekan..sakit macam mana pown,blog tetap di hati..tapi BUAH HATI tetap diutamakan..ehehe..nanti dye ckp

'cyg pentingkan blog dari abg'

nahhh..kan da cemburu..so yuyue out dulu yer yunk..ehehe..nite!!! :)

--DONE--

6 comments:

EiZaRaZiErYa said...

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄ yg pbtg part last 2~ ehehee..same lah cm zie~ tapi belom pernh ag dy ckp cm 2 lah..ehehe.. wink3 >_<

Sir Nash said...

haha.. btl lah tu. salah satu faktor utame org nak follow. sbb tu ler banyak blogger2 letak pic yg lawa2 je dlm blog drg. tp tu follow je, lau entri xbes, silap2 pas follow terus xtgk lgi, hehe. so, entri yg masyuk mmg pnting! hehe.

Cooler Pad boleh merosakkan laptop? Clik sebelum terlambat!
http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/06/cooler-pad-do-we-really-need-it.html

'CikMimiEy' said...

entri menarik yuyue ... hehe :)

farasakura said...

setuju jugak dgn yuyu :)
p/s: semoga cepat sembuh k XD

iniialahaku said...

xpernah letak gambar sendiri dalam blog...nak tgk org mnilai dari apa plak...haha...gambar setakat spek itam ni jela yg ada pon..kat twitter pon sama

Awan Biru said...

Setuju dengan pandangan sis. Rupa cantik atau kacak tidak melambangkan kematangan seseorang. Apa yang dia taip itulah yang lebih penting.