Assalamualaikum..Selamat Datang Ke Blog Saya..Harap Memberi Manfaat Kepada Semua :)

saya nampak cntik kalau tidak bertudung?

Assalamualaikum..

Mesti korang rase title entry nie macam gedik jer kan2?kan?..sebenarnya yuyue xsuke lar kalau ada orang cakap macam 2..bukan ker bertudung itu lebeh baik berbanding terdedah sana sini?patot ker kita ambil "orang yang cakap konon-konon kita cantik kalau xbertudung" itu sebagai seorang sahabat..patutnya sahabat memberi nasihat kepada sahabat yang laen untuk menjadi manusia yang lebeyh baik..tapi kalau dah cmnie gayanya,boleyh ker?layak ke dya dianggap seorang sahabat yang BAIK?..sekurang-kurangnya bagi lar kata-kata yang bleh membangkitkan rasa ingin menjadi seorang yang lebeyh baik,ini tidak..si suruh nya yuyue bukak tudung,tayang kat dia..OMg!!..yuyue tahu dulu banyak gambar-gambar yuyue kat FB kebanyakkannya tidak bertudung,so sekarang yuyue da delete semuaaaa gambar-gambar lama,dan digantikan dengan gambar-gambar yang baru..BERTUDUNG..xsalah rasanya kan?

pic lama...CANTIK ke cmnieyh???hurmm...cm biase jer pown..
antara pic sekarang..p cm muke still same jer kan2??
Iyee..memang sangat2 berbeza rupa yuyue time pakai tudung lau nak dibandingkan time xbertudung,ada yang cakap "awak,awak pakai tudung nampak laen sgt,bukak lar tudung,awak npk lebeyh lawa"..uisshh..kalau itu yang dikatakan sebagai LAWA,itu namanya tengok sebagai memuskan HAWA NAFSU semata-mata..yuyue tetap yuyue yang dulu..sama sahaja,nama kat lam ic pown still sama..hahaha..myb juz bcoz orang nampak perubahan pda RUPA yuyue yang agak ketara lau nak dibandingkan lau xbertudung..tapi sikap yuyue xpernah berubah pown..malah kearah yg lebeyh baik..xsalah kan??rasanya dah puas bukak2..sekarang dah tiba masa yuyue tutup2 pulak..lagi pown umur makin hari makin meningkat,nanti lau da kawen,ada anak,xkan nak still macam muda2 dulu..enjoy sana sini,terdedah sana sini,kita pown lau boleyh nak yang lebeyh baik untuk anak-anak kite kan?..so semua tuh kita kne ubah dari awal..yang penting IKHLAS..

jangan sesekali berubah kerana seseorang..maksudnya,kita berubah kerana PERMINTAAN orang laen yang belum tentu siapa dia dalam hidup kita..berubah kerana HATI kita yang meminta,MINDA yng sedia menerima and sedia belajar untuk berubah..bukan kerana ORANG LAIN..kalau berubah kerana orang laen,kerana terpaksa..semua itu tidak akan kekal..xcaye?cuba lar..contohnya :- korang ada belved lar katekan kan?kan?..okeyh. dye nak kamu berubah,pakai tudung,tertutup sane sini..itu memang BAIK!!..alhamdulillah..yer lar kan..sayang punye pasal,ikot ajer apa yg beloved nak..TAPI bila hubungan tuh xsampai kemana-mana,putus ditengah jalan,gerenti TUDUNG akan terbang melayang,BAJU akn jadi "koyak rabak"...terdedah sana sini..kenapa??kerana orang yang mendorong kite ke arah ITU tadi dah xder lam hidup kita..itu maknanya kita berubah kerana KEHENDAK orang laen..kalau kita berubah kerana HATI kita yang menginginkannya,INSYAALLAH akan kekal hendaknya :)

dah2..letih membebel..mcm skema ler plak entry ari niey..yer dak??wehehehe..saje jer..sekali sekale jer pown kan??..peace no war!!!! :P

p/s : kalau der ayat2 yg tunggang terbalik tuh..sila wat2 xtahu ea..malas nk betolkan..kahkahkah :P

--DONE--

6 comments:

Nan said...

NAk lagi "tayang" pic yg x pakai tudung tuh! haiyaa!! abg kepok2 pipi tu kang~

Sembang2 wif Yuyue said...

ehehehe..namo marah2 :(

Wahida Nasution Thakhrim said...

makin comel bila bertudung..

Shafiq said...

Perempua lagi lawa bertudung sebenarnya. :-)

bantalbucuk said...

yup betul tu..sememangnya semua wanita lagi cute memakai tudung.. :)

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

u look more cute wearing wif hijjab dear, so sweetttt ^^